Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της ΜΚΟ "Aποστολή" και του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης






Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη σήμερα στις 12 το μεσημέρι μεταξύ της φιλανθρωπικής εταιρείας “Aποστολή” της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Το μνημόνιο υπέγραψαν ο Μακαριώτατος και η Υφυπουργός Εργασίας κ. Άννα Νταλάρα στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο πλευρών για την ανακούφιση ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Η κυρία Νταλάρα δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:
“Είμαι πολύ συγκινημένη που έχω τη χαρά, την τιμή και την ευλογία ένα μνημόνιο που ξεκίνησαν συνάδελφοι, πολύ έμπειροι υπουργοί, να το ολοκληρώνουμε στο κομμάτι που αφορά στο Υπουργείο Εργασίας.
Είμαστε σε μια εποχή που δεν πρέπει να μένουμε στα λόγια, αλλά να κάνουμε πράξη, να δίνουμε σάρκα και οστά στις προσπάθειές μας. Η Εκκλησία δε μένει μόνο στο να κηρύττει τον λόγο του Θεού, αλλά τον κάνει πράξη. Μπορούμε σε μία εποχή που δεν έχουμε καθόλου χρήματα, χωρίς καμία δραχμή χωρίς κανένα ευρώ, με τη γνώση μας να κάνουμε αυτή τη γνώση πολιτική. Γιατί από αυτό πάσχουμε Μακαριώτατε πολλές φορές, δε διοχετεύουμε τη γνώση μας και δεν την διαχέουμε στις πολιτικές μας.
Θέλουμε να στηρίξουμε τη δική σας τεχνογνωσία για να ανακουφίσετε τον ανθρώπινο πόνο και τα προβλήματα των χρηστών ναρκωτικών, των μονογονεϊκών οικογενειών, των μεταναστών, των παιδιών με διάφορα νοσήματα κλπ. Να δημιουργήσουμε εστίες πρόληψης που θα μπορούν να ανακουφίσουν καθημερινά ευπαθείς ομάδες. Θα είμαι πάντα αρωγός και θα ακολουθώ πάντα το παράδειγμα που δίνετε στους πολίτες”.
Από την πλευρά του ο Μακαριώτατος υπογράμμισε:

“Είναι αλήθεια, το έχω πει πολλές φορές, ότι οι ρόλοι μας είναι διακριτοί. Της Eκκλησίας και της Pολιτείας. Αλλά οι δυο μας αγωνιζόμαστε και παλεύουμε για τον άνθρωπο. Πως θα μπορεί ο άνθρωπος να κρατήσει την αξιοπρέπεια του πως θα βοηθηθεί, ώστε να ξεπεράσει τις δυσκολίες.
Με τη βοήθεια του Θεού, των συνεργατών και του πιστού λαού έχει δημιουργηθεί στην Αρχιεπισκοπή ένα μεγάλο δίκτυο που θα ήθελε να αγκαλιάσει όλα αυτά τα καθημερινά προβλήματα που επισημάνατε. Σε όλες τις ενορίες υπάρχει κόσμος ο οποίος έρχεται και προσφέρει εθελοντικά την εργασία του σε μία εποχή που έχει πολύ εγωισμό και εγωπάθεια. Σε μία εξέταση του θέματος από τα 900 πρόσωπα τα οποία προσφέρονταν να ετοιμάζουν δυνατότητες εξυπηρετήσεως των συνανθρώπων μας στις ενορίες στις γειτονιές, μόνο εννέα μισθοδοτούνταν, οι υπόλοιποι ήταν εθελοντές. Όταν κάναμε τη συνάντηση στο ΣΕΦ εξεπλάγην όταν ήρθαν περίπου 4.000 εθελοντές που ήταν αφιερωμένοι στο έργο τους.
Η Αρχιεπισκοπή έχει μία υποδομή η οποία μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερη όταν βρει κάποια βοήθεια και συνεργαστεί με άλλους φορείς και στην συγκεκριμένη περίπτωση με την Πολιτεία μας. Θα ήθελα να πω ότι είναι σκοπός μας και θέλησή μας να εργαστούμε όσο το δυνατόν περισσότερο για την ανακούφιση των συνανθρώπων μας. Δεν είναι τίποτε πιο φυσικό από αυτό που κάνουμε αυτή την ώρα, δηλαδή η Εκκλησία και η Πολιτεία που θέλουμε να φροντίσουμε τον άνθρωπο. Δεν έχουμε χρήματα πολλά, αλλά νομίζω ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε περιστάσεις βοηθήματα, προγράμματα, προσφορές ανθρώπων που έρχονται στην Εκκλησία και λένε στη διάθεσή σας, μπορούμε όλα αυτά να τα χρησιμοποιήσουμε για να ανακουφίσουμε τον ανθρώπινο πόνο. Δεν έχουμε την ψευδαίσθηση ότι θα κάνουμε τη ζωή μας παράδεισο όμως έχουμε τη βεβαιότητα ότι μπορούμε να εμποδίσουμε τη ζωή μας να είναι κόλαση”.

Στην υπογραφή του Μνημονίου παρευρέθησαν ο πρωτοσύγκελλος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. Γαβριήλ Παπανικολάου, ο Γενικός Διευθυντής της ΜΚΟ “Aποστολή” κ. Κ. Δήμτσας και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.
ΠΗΓΗ:ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ Ι. ΑΡΧ/ΠΗΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.